Προζυμένιο ψωμάκι, φρεσκοψημένο, ο κυρίαρχος στο κυριακάτικο τραπέζι

Αναπιάνουμε από το βράδυ το προζύμι μας με ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το προζύμι μας, 2 λίτρα χλιαρό νερό και λίγο λάδι, 6 κγλ αλάτι και κίτρινο αλεύρι όσο πάρει, γύρω στα 4 κιλά

Ζυμώνουμε να έχουμε μια ωραία ζύμη, βάζουμε στα ταψάκια μας και περιμένουμε 2ωριτσες να φουσκώσει

Ψήνουμε στους 200 c αέρα για 50′.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Maria Kazdagli

Πηγή

loading...