Κορμός σοκολάτας (χωρίς μίξερ)

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 195 γρ. biscotti με φιστίκι Αιγίνης (τα μπισκότα του Άκη)

  • 100 γρ. καρυδόψιχα ολόκληρη
  • 250 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ. κακάο
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 20 γρ. κονιάκ
  • έξτρα κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μία μεμβράνη σε μία φόρμα διαστάσεων 23×10 εκ. καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα της. Φροντίζουμε να περισσεύει μεμβράνη έξω από την φόρμα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα και τα καρύδια, τα σπάμε όλα μαζί με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο (είναι πολύ σημαντικό το βούτυρο να είναι πολύ μαλακό) και το κακάο και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και στο τέλος τα μπισκότα.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να ονογενοποιηθεί όλο το μείγμα μας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα.
  • Πιέζουμε καλά το μείγμα να πάει παντού και σκεπάζουμε την πάνω μεριά με τη μεμβράνη που έχει περισσέψει.
  • Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κακάο.

Πηγή

loading...