Η μέρα μας ξεκινάει με ωραίο νόστιμο πρωινό!!!! Αφράτα κρουασάν με μερέντα!!!!

Βάζουμε στο μπολ 1 και μισό ποτήρι τσαγιού χλιαρό νερό, με 1 φακελάκι ξερή μάγια,1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με πιρούνι!

Στην συνέχεια ρίχνουμε μισό ΦΛΥΝΤΖΑΝΙ τσαγιού σπορέλαιο,λίγο αλάτι και ανακατεύουμε με πιρούνι!

Τέλος προσθέτουμε 5 ΦΛΥΝΤΖΑΝΙΑ τσαγιού αλεύρι και ζυμώνουμε να έχουμε μια αφράτη ζύμη !

Την οποία σκεπάζουμε για 1 ώρα!

Στην συνέχεια από την ζύμη κάνουμε μπαλίτσες της οποίες αφήνουμε σκεπασμένες για μισή ώρα!

Στην συνέχεια της ανοίγουμε φυλλαράκια τα βουτυρώνουμε καλά και τοποθετούμε ανά 3 φυλλαράκια το ένα πάνω στο άλλο και τα ανοίγουμε φύλλα τα οποία κόβουμε τρίγωνα,βάζουμε Μερέντα στην άκρη ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο.ταψί.

Τα αφήνουμε 20 λεπτά!

Και τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς 12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή

loading...